Havsfiske med Surprise
search
  • Havsfiske med Surprise
  • Havsfiske med Surprise
  • Havsfiske med Surprise

Havsfiske med Surprise

Drömmer du om att fånga "riktigt" stora fiskar från havets djup? Fiskar som. kämpar emot och ger dig oförglömliga stunder bakom spöt. När det hugger pekar spötoppen "ständigt" rakt ner mot vattenytan, fisken vill inte ge upp. Följ med ut på havsfiske på den svenska västkusten, där de stora fiskarna finns. Vi får åka med Bo Halls båt, Surririse.

Utgivning: 2001
Antal Sidor: 280
ISBN: 91-631-0503-9
Språk Svenska

Havsfiske med Suprise är Bo Halls andra bok. Den första, Säkra Positioner, handlade mycket om att presentera positionerna på de 200 bästa fiskeplatserna mellan Göteborg och Smögen.

I Havsfiske med Suprise beskriver bo hur fisket gått till på många av de positioner som han då angav vara säkra. Plus flera nya ställen som han hittat efter Säkra Positioner gavs ut.

Flera av artiklarna i Havsfiske med Suprise, är beskrivningar av vad som hänt under fisket ombord på Bo Halls båt Surprise. Han har försökt att beskriva händelserna noga. Allt för att du lättare ska känna att du nästan varit med. Artiklarna är direkt menade att höja chanserna till fångster i öppet vatten och då alltid med inriktning av fångst av stor fisk. Alltså kvalitetsfiske, inte kvantitetsfiske. 

 

Sportfisket på Svenska västkusten i området mellan Göteborg och Smögen har visat sig vara Sveriges överlägset bästa havsfiskeområde. Stora fiskar har kontinuerligt fångats på denna kuststräcka och rekorden har ständigt skjutit i höjden. Detta för att utvecklingen hela tiden gått framåt och nya intressanta och fångstgivande fiskeplatser ständigt upptäckts. Surprise har här gått i spetsen för denna utveckling och hittat ett flertal av de bästa platserna.

Många stora fiskar som är fångade ombord på Surprise är tagna på dessa nya platser, vilket ännu mera belyser att "Tur har inget med upprepad fångst av stor fisk att göra". Kriteriet är enbart kunskap inget annat.

Vrakfisket som spåddes en lysande framtid i Säkra Positioner har överträffat alla förväntningar. Inget annat fiske har visat en sådan uppgång som vrakfisket i Bohuslän. Vraken är dessutom enormt många och de flesta har en stor fiske-potential. Fantastiska fångster av stora blekor och gråsejar har gjorts i de fria vattnen över vraken. Det svenska gråsejrekordet på 13,9 kg har varit nära att överträffas flera gånger, både ombord på Surprise och andra båtar. Nere på botten runt vraken har det tagits riktigt stora långor och torskar med tvåsiffriga vikter. Så de sportfiskare som i framtiden söker sig till vraken har mycket att förvänta av ett rätt presenterat bete.

För att kunna fiska effektivt på dessa vrak eller bergsgrund krävs kunskaper. Lite av dessa kunskaper hoppas jag kunna förmedla till dig genom denna bok. Ingenting är enkelt första gången, men med rätt information till hjälp blir vi alla bättre. 

När du lärt dig att ankra och skaffat dig den nödvändiga informationen om fiskeplatsen har du kommit långt mot de stora fiskarna i havet. Om vi ombord på Surprise kan fånga stora fiskar, kan naturligtvis du det också. Det är inte säkert att du lyckas första gången, men efter några försök blir resultaten alltid bättre. Nu är det alltså din tur att gå ut och fånga stora fiskar som förhoppningsvis är ännu större än de vi tagit på Surprise.

Om man inte vågar förlora en dags fiske och bli utan fisk, då vågar man heller inte vinna nästa dag och få sin drömfisk. Kort sagt, ditt fiske blir både bättre och roligare av att läsa Havsfiske med Suprise. 

Bo Hall