Torrflugefiske - Nattsländor
search
  • Torrflugefiske - Nattsländor

Torrflugefiske - Nattsländor

Torrflugefiske - Nattsländor av Johan Klingberg släpps i mars 2018. Ska vi gissa att det blir under Sportfiskemässan? Johan är en av de yngre författarna av svensk flugfiskelitteratur. Den typen av böcker skrivs annars av några äldre gentlemen typ Lars-Åke Olsson, Gunnar Vestrin och fotografen Leif Milling.

Flugfiskeintresset ökar konstant, bland både män som kvinnor. Det är en av få friluftsaktivitet där de allra erfarnaste och nybörjare kan umgås på lika villkor. Det behövs inget handikappsystem som i golf! Att binda flugor är både roligt och utmanande. Men om du vill bli en lyckosam flugbindare så är det viktigt att lära sig de grundläggande bindteknikerna så fort som möjligt. I Torrflugefiske - Nattsländor av Johan Klingberg får du genom pedagogiska instruktioner, varvade med tydliga steg för stegbilder, lära dig att binda nattsländor för strömmande vatten.
I boken visas bland annat flugmönster för nattsländor, land­insekter, bäcksländor och fjädermygg. Samtliga insektsgrupper finns representerade i de flesta strömmande vatten i Norden. Varje insektsgrupp redogörs var för sig med tydliga bilder så att du enkelt kan känna igen dem ute vid bäcken, ån eller älven.


Genom att följa de tydliga steg för steg­bilderna kan alla binda egna imitationer av de insekter som så ofta krävs för ett lyckat torrflugefiske i strömmande vatten. Dessutom anges materialbeskrivningar även för andra arter inom samma insektskategori. Unikt är att det till varje fluga också finns en tydlig beskrivning av hur de bäst fiskas. Förutom att imitera en specifik insekt eller ett stadie är varje fluga unikt designad för en specifik fiskemetod eller vattentyp. Här ges också värdefulla tips på vilken utrustning som bäst lämpar sig för olika vattentyper eller fiskesituationer.

Författare:Johan Klingberg
Språk: Svenska
Utgiven: 2018 Mrs
Illustratör:Johan Klingberg
Fotograf:Johan Klingberg
ISBN: 9789175866642 
Antal sidor: 160 
Vikt: 877 gram

Johan Klingberg