Made in Sweden
search
  • Made in Sweden

Made in Sweden

Att binda flugor är roligt och utbildande, men det kan till en början vara väldigt utmanande och tålamodsprövande. För att underlätta är det bra om man känner till de allra viktigaste bindteknikerna. Johan Klingberg visar i boken med pedagogiska instruktioner och steg för stegbilder hur du binder 20 olika torrflugor för strömmande vatten. När du lärt dig de 20 så går det att göra oändligt många varianter på varje mönster.

Made in Sweden är titeln på denna flugbindningsbok från Flugfiske i Norden. Idén till boken kläcktes av Flugfiske i Nordens redaktör Lasse Hallberg och den duktige flugbindaren Niklas Dahlin. Tolv stycken av Sveriges bästa flugbindare visar här sina 2 favoritflugor med utförliga SBS på flugorna. Förutom detta får man också intressanta historier om flugbindarna och deras väg in flugbindningsvärlden. Väldigt intressant läsning och faktiskt ett par för mig nya namn inom flugbindningen. Många flugfiske och flugbindningsprofiler är med i boken som Niklas Dahlin, Niklaus Bauer, Lars – Åke Olsson och Daniel Smith mfl. Den enda jag saknade var väl Johan Klingberg men han har ju själv släppt ett flertal välskrivna flugbindningsböcker tidigare. Förorden i boken bjuder min första och största inspirationskälla på Lennart Bergqvist, riktig kul att läsa hans berättelse om den numera legendariska boken ”Flugbindning på mitt sätt”

Möt 12 grymt duktiga svenska flugbindare och 24 av deras favoritmönster. Detta är en unik bok som endast finns i en begränsad upplaga. En mycket intressant bok där varje flugbindare visar två av sina favoritmönster samt berättar lite om sig själv.24 steg-för-steg beskrivningar av flugor för harr, öring, regnbåge, gädda, havsöring och lax. 144 sidor. 

Flugfiske är en fantastiskt friluftsaktivitet. Här kan både proffs och den helt nye flugfiskaren träffas vid vattnet och umgås. Man får fantastiska upplevelsen som är både avkopplande och fyllda med spänning. Ute vid vattnet finns massor av intressant att titta på och lära sig om. Seriösa flugfiskare lär sig inte bara allt om fiskarna hen vill fånga utan även allt om insektslivet och de olika faser respektive insektsart genomgår. Allt för att få en bättre upplevelse.